26/11/2010

26 nov

I kvällens Idol bjöd Linnea på en "egen" version av Beyoncés Crazy in Love. Juryn sa saker som att Linnea är innovativ, att det krävs en stor talang för att göra om låtar på det sättet och att det är extremt musikaliskt osv osv etc etc. Det sjuka - typ äckliga - med det här är att Linnea fnissar sött och tackar och bockar. I själva verket har hon snott Antony Hegartys version rakt av och tagit med den upp på Idol-scenen.

Det är synd att tre av musik-Sveriges mest framstående personer (det vill säga Idol-juryn) inte har bättre koll på alternativ musik. Om de hade haft det hade de antagligen hört talas om Antonys version av Crazy in Love. Det är ju inte som att han är okänd, precis. Det är nästan så att man blir lite besviken på juryn.

Det är en bra version av Beyoncés gamla dänga, och Linnea får för min del gärna ta med den till Idol-scenen så att människor får höra hur en bra cover kan göras. Men då tycker jag att det är trevligare om man redan från början erkänner att man har hört Antony and the Johnsons version, i stället för att suga åt sig kommentarer som en svamp. Det blir så otroligt fel annars, för oss som vet hur det ligger till.

(Som en parentes: extra uppenbart blir det ju genom att Linnea sedan tidigare har gjort klart för Idol-tittare att hon lyssnar på Antony; Hope There's Someone har till och med blivit Linneas låt på en av Idol-skivorna.)

No comments: